Готівкові обмеження: як діють банкомати «ПриватБанку» та «Ощадбанку» під час воєнних дій

0
Державні та комерційні банки України встановили ліміти на виведення готівки з банкоматів. «Ощадбанк» надає можливість вивести до 50 тис. грн, а «ПриватБанк» — 20 тис. грн з можливістю повторного підходу. Про ліміти на виведення готівки банків повідомлено на порталі Національного банку України (НБУ).

У лютому 2022 року НБУ оприлюднив документ, в якому розглядаються умови виведення готівки з банкоматів 14 українських банків. Вказується, що гроші можна отримати «для всіх карток будь-якого банку».

Виведення готівки — подробиці НБУ, складаючи документ, користувався рішеннями, прийнятими банківськими установами у перші тижні вторгнення. В основному йдеться про «банківський роумінг»: найбільші банки України дозволили знімати гроші в своїх банкоматах власникам чужих карток.

Ліміти на виведення готівки:

«ПриватБанк» — 20 тис. грн за один підхід до банкомата з карткою іншого банку. Операцію можна повторити через три години; «Ощадбанк» — 50 тис. грн на добу; «Укрексімбанк» — 25 тис. грн за один підхід до банкомата, кількість таких підходів необмежена; «Райффайзен Банк» — до 20 тис. на добу; «Укргазбанк» — до 5 тис. грн за один підхід, дозволено чотири підходи — максимум 20 тис. грн на добу; «Сенс Банк» — до 20 тис. грн на добу; «ПУМБ» — до 20 тис. грн на добу; «Укрсиббанк — до 20 тис. грн на добу; «ОТП Банк» — до 5 тис. грн за один підхід, кількість таких підходів необмежена; «Універсал банк» — до 20 тис. грн на добу; «Південний» — до 10 тис. грн за один підхід, дозволено два підходи — максимум 20 тис. грн на добу; «Кредобанк» — 10 тис. грн за один підхід до банкомата з карткою іншого банку. Операцію можна повторити через 1,5 години; «Таскомбанк» — до 10 тис. грн на добу; «А-Банк» — не має банкоматів. Ліміти на готівку, банкомат, НБУ, Приватбанк, Ощадбанк Ліміти на виведення готівки в банкоматі Фото: НБУ «ПриватБанк» — особливості переказів коштів На порталі АТ КБ «ПриватБанк» можна дізнатись про особливості переказу коштів. Наприклад, при переказах між картками фізичних осіб — максимальна сума 29 999 грн за одну транзакцію.

Для відправника:

перекази в межах України — дозволено до 200 транзакцій (переказів) на місяць, загальна сума — до 1 млн грн; перекази за межі України — до 20 транзакцій (переказів) на місяць, загальна сума — до 100 тис. грн. Для отримувача:

перекази в межах України — дозволено до 350 транзакцій (переказів) на місяць, загальна сума — до 1 млн грн; перекази з-за меж України — до 50 транзакцій (переказів) на місяць, загальна сума — до 399 999 грн.