Чому важливо робити плановий технічний огляд автомобіля?

0

Планове ТО часто називають примхою виробника чи навіть засобом викачування грошей з власника авто. Однак в реальності воно позбавляє вас багатьох проблем і навіть допомагає оптимізувати витрати в довгостроковій перспективі. Розповідаємо, чому плановий огляд авто на СТО настільки важливий.

Запобіжні заходи

Кращий захист — це напад, чи не так? От і в боротьбі з несправностями перший крок повинен бути за вами. Регулярна діагностика під час планового техобслуговування допомагає виявити критичний знос деталей ще до того, як вони вийдуть з ладу.

Плановий ремонт більш зручний, ніж екстрений. Ви можете самостійно обрати час, коли відсутність машини не зруйнує ваші плани. Крім того, він дозволяє підібрати запчастини без зайвої спішки та імпульсивних дорогих покупок.

Добре сплановані діагностика та ремонт заощаджують ваші кошти. При надмірному зносі чи несправності навантаження з деталі переносяться на сусідні вузли. Відповідно, вони також зношуються набагато швидше. Якщо ремонтувати тільки те, що вже не працює, вам доведеться витрачати набагато більше грошей, сил та часу.

Як часто слід здійснювати планове ТО?

Кожен виробник встановлює свої інтервали обслуговування. Вони можуть відрізнятися для моделей і навіть для певних комплектацій автомобіля. Нормативні терміни діагностики вказуються в сервісній книжці.

Фахівці Бош Авто Сервісу рекомендують проводити технічне обслуговування автомобіля кожні 10 тисяч кілометрів, але не менше ніж один раз на рік. Це пов’язане з тим, що довге простоювання також шкідливе для машини — воно призводить до ушкодження еластичних компонентів та деградації мастила.

Іноді варто скоротити інтервали візитів на СТО до 5–8 тисяч кілометрів пробігу. Бажано зробити це, якщо автомобіль експлуатується у складних умовах:

  • на гірських дорогах;
  • за сильної запиленості повітря;
  • за значних перепадів температури;
  • на дорогах з неякісним покриттям;
  • з високими обертами двигуна;
  • із сумнівною якістю палива на заправках;
  • з максимально можливим навантаженням чи навіть перевантаженням.

Ще один привід завітати до автосервісу – зміна сезону. Разом із заміною покришок ви можете провести швидку діагностику всіх систем транспортного засобу та ТО перед зимою чи весною. Це допоможе уникнути проблем, пов’язаних зі зміною температури та вологості повітря.

Де можна зробити якісне ТО автомобіля?

Мережа СТО Бош Авто Сервіс пропонує послуги діагностики, планового обслуговування та ремонту машин. Вона входить до концерну, який виробляє новітні запчастини для більшості автомобілів відомих брендів. Тож її спеціалісти знайомі з усіма технічними рішеннями незалежно від моделі та віку транспорту.

СТО БОШ розташовані в більшості регіонів України. Спеціалісти пропонують високу якість робіт, швидку доставку запчастин та зручні способи оплати послуг. БОШ Авто Сервіс надає усі необхідні підтверджувальні документи для фізичних та юридичних осіб.