Білий дім реагує на заяви генерала Залужного

0

Коментарі Ради нацбезпеки Білого дому

Джон Кірбі, координатор Ради нацбезпеки Білого дому, під час пресбрифінгу в Вашингтоні висловив свою думку стосовно статті генерала Залужного для видання The Economist. Він вважає, що ця стаття є ключовим аргументом на користь того, що США повинні продовжувати підтримку України.

Пряма мова Кірбі

«Я думаю, що це підкреслює, наскільки важливо, щоби ми продовжували підтримувати Україну. Ми розвиваємося й уже еволюціонували в контексті того, чим ми забезпечуємо Україну, так само як розвивалася і сама війна. І я підозрюю, що цей процес триватиме».

Детальний аналіз реакції Білого дому

Під час пресбрифінгу Кірбі також акцентував увагу на тому, як у процесі війни постійно змінюються потреби сторін, особливо в плані озброєнь. Він наголосив на важливості розгляду запиту президента Байдена щодо додаткового фінансування для України у Конгресі США. Це допомогло б забезпечити не тільки Україну, але і відповідати власним потребам США.

Погляд генерала Залужного

Валерій Залужний у своєму виступі для «The Economist» розглядає нинішній етап війни як «позиційний», порівнюючи його зі статичними боями Першої світової війни. Головнокомандувач ЗСУ вказав на п’ять ключових пріоритетів для України в умовах війни та зазначив, що нинішня технічна оснащеність обох сторін конфлікту ускладнює можливості стратегічного прориву.