Андрій Мацола – голова Меценатської ради Митрополичого Фонду ПЦУ – допомагає постраждалим від війни

0

Вже найближчим часом 50 сімей з Київської області отримають нові будинки, оскільки Митрополичий фонд Православної церкви України завершує будівництво комфортного тимчасового житла для тих сімей, що втратили власне житло під час військових дій в регіоні. Ця інформація стала відома з допису пресслужби Православної Церкви України.

13 перших родин в селі Андріївка на Київщині вже отримали ключі від свого нового помешкання, а друга черга передачі житла пройшла 20 вересня 2022 року в селі Озера Гостомельської територіальної громади. Блаженнійший Митрополит Епіфаній особисто освятив нові помешкання та передав їх в користування сім’ям.

При передачі будинків в користування сім’ям, котрі залишилися без свого житла під час російського наступу на Київську область, був присутній також голова Меценатської ради Митрополичого Фонду Православної Церкви України Андрій Мацола. Він розповів, що головною метою Фонду в рамках цього проекту стало будівництво будинків для сімей із тих населених пунктів, які найбільше постраждали від російських окупантів. Серед таких слід виділити село Андріївка в Макарівському районі, село Озера та селище міського типу Гостомель в Бучанському районі, а також героїчно відоме село Мощун.

При цьому Андрій Мацола додав, що його дім також знаходиться в Київській області, а тому жителі цих постраждалих від військових дій сіл – фактично його сусіди, котрі є морально дуже сильними людьми, адже попри війну, яка досі триває в Україні та попри власну біду, яка торкнулася їхніх осель, вони все ж займаються розбиранням руїн, які залишили по собі росіяни, та власноруч відновлюють свої господарства. Будинки, що передаються Митрополичим фондом Православної Церкви України, – «це лише невеликий крок в напрямку відновлення нормального життя на цих територіях, який, тим не менш, став великою радістю для тих людей, що мають змогу повернутися жити у власні нові домівки», – додав Андрій Мацола.

Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній підкреслив, що його переповнює радість на душі, адже цей проект вдалося втілити у життя, а ще кілька місяців тому на цьому місці були лише руїни, які викликали бажання побудувати для людей житло, щоб в ньому вони могли зустріти зиму. Також він додав, що наразі потрібно робити добро, проявляючи любов до ближнього в такий складний час, коли всі проходять випробування війною. Саме тому, Митрополичий фонд Православної Церкви України, меценатом якого є Андрій Мацола, реалізовує цей проект, будуючи теплі й затишні будинки, які обладнані для того, щоб їхні мешканці мали комфортні умови життя.